BEDRIJF

Gebr. Deen bloembollen is opgericht in 1949 door Jan en Jo Deen, onze ouders. Zij hebben de kwekerij door de jaren heen opgebouwd en steeds verder uitgebreid. Vader Jan begint in de zeventiger jaren ook met de verkoop van bloembollen aan huis en in de omgeving. Later wordt er een stencil gemaakt met daarop de verschillende soorten die geleverd kunnen worden.

Deen_broers2In 1985 wordt door de zonen Jan, Nico en Cor het bedrijf van hun ouders overgenomen. Nico en Cor nemen vooral de kwekerij werkzaamheden voor hun rekening, terwijl Jan zich bezig houdt met de verkoop van de kwekerij producten en daarnaast de handel van alle soortenDeen_broers1 bloembollen aan particulieren en hoveniers.
De verkoop breidt zich steeds meer uit en de eerste catalogus, waaruit de klanten kunnen bestellen, wordt verzonden.

luchtfoto DeenIn 2006 wordt er een punt gezet achter de kwekerij activiteiten. Jan gaat zich volledig toeleggen op de in- en verkoop van de bloembollen, bestemd voor de droogverkoop aan particulieren en hoveniers. Een eigen, zelf ontworpen, uitgebreide catalogus wordt verzonden en aan tal van klanten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland worden eerste klasse bloembollen geleverd.